Monday, May 14, 2018


ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟ ΦΙΝΑΛΕ 
 ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

Oluf Roe στην σκηνή του αμφιθεάτρου στο Μουσείο Μπενάκη 

Η Ημερίδα για τον Δημήτρη Φιλιππίδη στο Μουσείο Μπενάκη, το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, με αφορμή τον Τιμητικό του τόμο, έκλεισε με την αναπάντεχη παρουσία του Oluf Roe, γιού του Νορβηγού αρχιτέκτονα Bjorn Roe που δούλευε και αυτός στο γραφείο Δοξιάδη με τον του Δημήτρη Φιλιππίδη, παντρεμένος με την καλύτερη υφάντρα της Μυκόνου. 
Ο Oluf Roe, γιατρός ογκολόγος ήρθε κατευθείαν από συνέδριο στον Καναδά, ειδικά για να τιμήσει και κυρίως να αφιερώσει στον Δημήτρη Φιλιππίδη μουσικά κομμάτια από τα νησιά του Αιγαίου, που τραγούδησε στα ελληνικά και συνόδευσε με το βιολί του. Κάτι που κάνει κατά καιρούς, παίζοντας σε πανηγύρια στην Μύκονο. 
Ήταν μια επιθυμία του πατέρα του, που πρόσφατα ο Φιλιππίδης είχε τιμήσει με την παρουσία του, ταξιδεύοντας και αυτός στην Νορβηγία για να παραστεί σε τιμητική εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του στο Πανεπιστήμιο με αφορμή τα 80 του χρόνια. 
Ο Oluf Roe με το βιολί του έδωσε ένα χαρακτήρα γιορτής, σε αυτή την πολύ ζεστή εκδήλωση προς τιμήν του Δημήτρη Φιλιππίδη. Κάτι που πραγματικά μας συγκίνησε όλους. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν σε αυτή την διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οίκο ΜΕΛΙΣΣΑ και κυρίως τους ομιλητές και συντονιστές για τις εξαιρετικές τους εισηγήσεις και σχολιασμούς και κυρίως για αυτή την αμεσότητα και ευαισθησία που περιέβαλαν αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση.

Τέλος πολλές ευχαριστίες στον ιστότοπο blod.gr για την μαγνητοσκόπηση των εισηγήσεων, στους δημοσιογράφους και σε όσους προέβαλαν με έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα την εκδήλωση.


Η Ημερίδα ήταν αφιερωμένη 
στην μνήμη του Άγγελου Δεληβορριά.




No comments :

Post a Comment